• Za 21 Okt Donateursactie
 • Za 25 Nov Jubileumfeest
 • Lidmaatschap

  Mocht u interesse hebben om lid te worden van het orkest van muziekvereniging St. Andries, dan heten wij u van harte welkom om een keer kennis te komen maken. Dit kan altijd op een maandagavond tijdens de repetitie. Gelieve van tevoren even contact opnemen met onze voorzitter: Thomas Limbeek (06-83520748).

  Opleiding

  Muziekvereniging St. Andries heeft voor de opleiding een eigen werkgroep die bestaat uit muziekkanten van de vereniging. De werkgroep behartigt belangen van zowel jeugdige leerlingen als volwassenen die een opleiding bij ons volgen. Doelstelling is om uiteindelijk volledig in te stromen in het grote harmonieorkest. De weg daar naar toe is via individuele muzieklessen, jeugd orkest / ensemble en het behalen van een erkend A- en B muziekdiploma. De muzieklessen worden over het algemeen verzorgd door privé docenten en/of door de muziekschool.

  Zodra een leerling zich aanmeldt bij ons, plant de werkgroep de lestijd met de docent en zullen wij gedurende de opleiding het aanspreek punt zijn voor ouders/leerling. Wij zullen een goed contact/overleg behouden met de docenten.

  Een leerling, vanaf 8 jaar, kan direct op een instrument naar keuze starten. Je kunt kiezen uit de volgende instrumenten:

  Hierbij wordt uiteraard rekening gehouden met de wens van de leerling, de behoefte van de vereniging en of het instrument nog vrij is. Het instrument krijg je bij onze vereniging in bruikleen. Weet je nog niet welk instrument je wilt kiezen kun je zeker een instrument eerst uit proberen. Neem gerust contact op met de werkgroep en wij helpen jou verder.

  Repetitie

  Iedere maandagavond repeteren wij van 19.30 uur tot 21.45 uur in het Schuttershuis in Groessen (Schuttersplein 1). Onder leiding van dirigente Willeke de Laak werken wij wekelijks aan de groei van het orkest. Naast het groeien van het orkest, speelt het plezier hebben in het maken van muziek ook een grote rol.

  Onze vereniging verleent door het jaar heen haar medewerking aan een aantal vaste activiteiten in het dorp. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de ondersteuning tijdens de jaarlijkse kermis, de sinterklaas-intocht en de rondgang tijdens koningsdag. Daarnaast hebben we ook eigen concerten waarbij we een mooi en gevarieerd muzikaal programma brengen. Tot slot nemen we ook deel aan concoursen om zo ons muzikale niveau steeds op een iets hoger platvorm te brengen.

  Dirigent

  Willeke de Laak is sinds 2014 dirigent van ons orkest. Zij wist op zeer jonge leeftijd al wat ze wilde worden muzikant of dirigent. Inmiddels heeft ze allebei bereikt. Na haar klarinet studie aan het conservatorium in Utrecht heeft ze de opleiding HaFaBra in Den Haag bij hoofdvakdocent Alex Schillings gevolgd. Inmiddels staat zij voor diverse orkesten en is ook klarinet en saxofoondocent. Een belangrijke drijfveer voor haar is om de groei van blaasorkesten in Nederland en te stimuleren.

  Willeke de Laak